پروفسور «هیو جیک چوی» مهندس زیست پزشکی مستقر در دانشگاه «آلبرتا» در کانادا میگوید که استفاده از ماسکهای جراحی برای محافظت در برابر ویروس کرونا دو مشکل اساسی دارد. اول اینکه این ماسک ها فقط قادر به ضبط قطرات بزرگ آب آلوده به ویروس هستند اما متأسفانه ویروس های تنفسی مانند ویروس کرونا می توانند از طریق قطرههای بسیار کوچکتر آئروسل (ذرات بسیار ریز مایع) که از منافذ این ماسکها عبور میکنند، گسترش یابند. از سوی دیگر تنفس با ماسکهای N۹۵ / N۹۹ که مانع عبور آئروسل ها شوند، به اندازه ماسکهای معمولی راحت نیست و علاوه بر این استفاده روزمره آنها پرهزینه و غیر عملی است.
مشکل دیگر ماسکهای معمولی این است که اگر چه آنها برخی از ویروسها را به دام میاندازند اما قادر به کشتن آنها نیستند، درنتیجه زمانی که مردم آنها را از صورت برمیدارند و دور میاندازند، ویروسها از ماسکها به انگشتان و یا سایر سطوحی که معمولا با آنها در تماس هستند، منتقل میشوند.
با در نظر گرفتن این مشکلات اکنون محققان دانشگاه آلبرتا در کانادا ، پوشش کشنده ویروسی را برای ماسکهای معمولی ابداع کردهاند که میتواند در ماده فیلتراسیون این ماسک استفاده شود. این پوشش اساسا از دو نمک، کلرید سیدم و کلرید پتاسیم درست شده است.